Zomer 2020

  • Omdat er tijdens de zomer groepen in het gebouw zijn, werd er vooral gewerkt aan de buitenkant. Eind juni en begin juli is de brandweer 2 maal moeten komen om in het totaal 12 wespennesten te bestrijden. Deze nesten zitten in de (spouw)muur. Alle gaatjes dichtkrijgen is dus de boodschap. Dat is dan ook de reden waarom we enkele jaren geleden begonnen zijn met hervoegen van de buitenmuren. Er zat ook een nest aan het raam van de 'frigo-gang'. Daarom werd de naad tussen het raam en de muur met sylicone opgespoten.
  • Aan de kant van de residentie is al heel wat hervoegd. Naast het betonnen terras is er een grote nis. Verschillende soorten bakstenen, betonstukken, gaten in de muur.. maakten het zeer moeilijk om deze mooi te restaureren en te voegen. Daarom kozen we hier voor een andere oplossing. Van een bevriende VZW kregen we een overschotje van plastieken planchetten voor buitengevels. Daarmee maakten we van die nis een imitatie poort. We staken ook nog isolatie achter de 'poort'.


  • De 'poort' zit 40 cm hoger dan de huidige grond. Omdat het parkeerterrein van de residenten afhelt naar het gebouw toe, stroomt het water bij hevige regenval naar het gebouw (en ooit is het daardoor ook al eens binnen gestroomd). Door die grond op te hogen willen we dit probleem vermijden.
  • Maar dan ontstaat er meteen een nieuw probleem. Als die grond nog hoger wordt, dan wordt de wandelgang aan de achterkant van het gebouw nog moeilijker te bereiken. Daarom werd deze voor een stuk afgebroken en hervormd tot een trap. Voorlopig zijn er 2 treden, wanneer de grond 40 cm hoger zal zijn, zullen er 3 treden zijn.
  • Nu we toch aan de achterkant van het gebouw zaten, werd begonnen met deze ook te herstellen (hoe minder gaten hoe minder kans op wespen :-) Aan de achterkant van de keuken werd het oude gat van de friteuse dichtgemetst. Toen de open hangar naast het huidige gebouw ooit werd gesloopt (zie historiek op de website), werden hier en daar ook wat stenen 'teveel' verwijderd. Deze zijn weer hersteld. En de gasleiding die in de muur loopt, kreeg steentrips opgekleefd.