Herfstvakantie 2010

Het is er van gekomen. Na de storm van 14 juli waarbij 10% van ons dak wegwaaide, drong een grondige aanpak zich op. Er werd beslist om het dak volledig te vernieuwen! De slechte balken werden vervangen en alles werd goed verankerd. Nu liggen er platen op die voldoen aan de normen van brandveiligheid en isolatie. We kozen ook hier voor een donkere kleur (leisteenkleur of antraciet) zodat het gebouw meer één geheel vormt met het landschap en niet meer fel afsteekt.
De afwerking moet wel nog gebeuren (goten en afdekplaten) maar ook dat zou voor de winter in orde moeten zijn.


Ook binnen in het gebouw zorgt het nieuw dak voor de nodige veranderingen. In de speelzaal op het tweede verdiep werden alle gyproc-platen verwijderd. Dit omdat deze door de condens toch krom en lelijk waren, maar ook om het mogelijk te maken de rotte balken te vernieuwen. We zien nu de onderkant van het dak, maar omdat dit afwasbare, witte stalen platen zijn, oogt het mooi. De verlichting in de speelzaal werd voor de werken volledig gedemonteerd, en nadien volledig herlegd. Dit was ook nodig omdat er ‘verlies’ zat op de oude leidingen wat steeds voor stroomuitval zorgde.
Door de regen die na de storm binnensijpelde (zelfs met het zeil als noodoplossing was het niet volledig waterdicht) waren de kast en het podium in de ‘biljartzaal’ niet echt meer bruikbaar. Daarom werden deze verwijderd. Zes afsluitbare kasten vormen samen 1 wand waarin we alle lakens, dekens en kussen willen bewaren. Er zijn er voorlopig nog maar 2 geïnstalleerd want de sokkels van de andere kasten liggen nog in West-Vlaanderen.
Reeds 1 stuk arduin werd geplaatst. Deels om eens te kijken wat het geeft (en het is echt wel mooi), deels om een gat van een oude gasradiator weg te stoppen. De bedoeling dat we grote delen van de gevel daarmee opknappen.
Vorig jaar vernieuwden we de toiletten. Toen werd er een nieuwe aansluiting gemaakt aan het rioolnetwerk. Op die aansluiting werd een inspectieput gemetst en deze kreeg nu een stevig deksel.
Ook dit jaar wordt er terug een slaapzaal vernieuwd. Deze keer is 1.05 aan de beurt. Het plafond werd al gestukadoord en de muren zijn gevoegd. Deze kamer is dus klaar om geschilderd te worden. Ondertussen worden in West Vlaanderen bedden in elkaar gestoken, zodat eenmaal deze zaal af is, er 12 mensen zullen kunnen slapen.