Kerst 2019

Vernieuwen leidingslokaal (0.13)
 • In het leidingslokaal werd de houten constructie voor het verlaagd plafond behandeld tegen houtrot en houtworm. In een volgende fase kunnen de planchetten eraan bevestigd worden.
 • De zichtbare gaten in de muren werden dichtgemetst (hier zijn er wel geen foto's van:-(
 • De open ruimte tussen vloer en raam (wat vroeger muur onder het raam was) werd gevloerd.
 • De muren op het einde van het leidingslokaal worden uitgevlakt tot één geheel. Vroeger was er open nis, wat eigenlijk een 'open vuilbak' was. Links is deze muur klaar om effen te maken met plaaster, links en in het midden is deze klaar om gyproc ertegen te zetten.
 • Omdat er in het leidingslokaal bergruimte nodig is voor spelmateriaal en andere, werd er boven op de sokkel aan de linkerkant van het lokaal een vaste kast gemaakt. Zo benutten we ook die plaats en hebben we geen kieren meer waar vuilnis kan achter belanden. De kast beslaat 2/3 van de muur. Het laatste deel wordt opgevuld met een vaste zitbank. Omdat sommige groepen voor de orde graag etiketten kleven om alles een plaats te geven op de rekken, werd er aan de voorkant een metalen baar voorzien. Hierop kunnen ze met krijt schrijven wat waar moet liggen, of met magneten deze plaatsen markeren. Er komt nog een bord met pictogrammen om dit duidelijk te maken. Op verschillende plaatsen op de smalle planken, zijn er stopcontacten aangebracht om makkelijk gsm's op te laden. De kast moet wel nog 2 lagen vernis krijgen voor ze gebruikt kan worden.
Vernieuwen gasleidingen (hele gebouw)
 • Vorig jaar bleek dat de bestaande gasleidingen niet meer conform de laatste eisen waren. Deze waren al vele keren gelapt en getapt (telkens er aanpassingen moesten gebeuren) en op de oude leidingen zat er ook gas onder hoge druk (met een ontspanner aan elk toestel) en dat is verboden. Er mag geen gas meer onder hoge druk IN het gebouw. Vorig jaar werd de keuken al vernieuwd, nu volgde de rest van het gebouw. Aan de achterkant van de douches, werd er buiten (op veilige hoogte) een grote ontspanner gezet. Van hieruit vertrekt een dikke leiding, in het gebouw. (doordat gas onder lage druk een grotere buis nodig heeft om evenveel energie ter plaatse te krijgen). Aan de andere kant van die muur (in het leidingslokaal) staat er nu een gasmeter!!!!! EINDELIJK!!!!!


Andere herstellingen/aanpassingen
 • De voorfronten van de voorraadkast waren aangetast door de houtworm. Er was zelfs al een gat in geklopt. Het aangetaste hout werd verwijderd en vervangen door mdf.
 • Aan het schuifraam in de speelzaal (0.02) kwam een bord met pictogrammen, dit om de groepen te waarschuwen voor het zware rolluik.
 • Het schuifraam zelf werd aangepast. Je kon het slechts met heel veel moeite volledig sluiten, wanneer je het 'gewoon' dicht deed, bleef er altijd een kier open staan. Door de rail onderaan aan te passen, sluit het raam nu weer perfect. Niet dat je dat eigenlijk ziet op de foto, maar voor het bewijs: toch maar een afbeelding :-).
 • In augustus werden er zonnepanelen geplaatst op ons dak. Daar zijn er geen foto's van want je ziet ze niet liggen van op de grond. Omdat we de groepen een juist verbruik willen aanrekenen, werd in de zekeringkast van 0.15 (het pompenlokaal) een extra metertje geplaatst. Dit meet de productie van de zonnepanelen.
 • De schuifdeur van de residentie kreeg een ander handvat. Zo kan de deur helemaal open waardoor de opening breder is.