Herfstvakantie 2017

  • Aan de buitenmuur van de douche werd de boord weggebroken omdat die te hoog lag voor de vloer die daar moet komen (zie verder).
  • Het middendeel van de servicekast kreeg een plank zodat deze afsluitbaar is. Dat houdt het stof buiten als er geen groep is en sommige groepen kiezen er ook voor om niets van on materiaal te gebruiken. Dan moet er ook niets geteld worden.
  • Op een zaterdag in mei, werd tijdens het programma ‘De zoete inval’ op radio 2 gespeeld voor de Laiterie. Alle vragen werden beantwoord en zo kregen we 1000 euro! Met dit geld werden 10 nieuwe inox potten gekocht ter vervanging van de geblutste aluminium potten. Om te zien als er één te kort is of als er één vuil is, werd ook een speciale kast gemaakt waar je direct merkt al er iets niet in orde is. De braadslee werd vervangen door een extra brander met inox braadpan. Ook de aardappelmachine verdween zodat de keuken makkelijker te reinigen is.
  • Er werd verder gevoegd/herstelt aan de achtergevel.
  • Na vroegere regenbuien, stroomden met het water ook heel wat losse stenen mee uit de weg. Er werd 15.000 kg steenslag gekocht om de weg weer een beetje rijbaar te maken. Met een kraan werden ook de grachten weer open gemaakt.
  • Eind oktober trokken we met een groepje naar de Laiterie om het plein boven de septische put te verharden. Door met verschillende kleuren van klinkers te werken, verwerkte we een groot ‘mens erger je niet’ en een groot schaakbord in het geheel (een ganzenbord komt bovenop de betonnen terras. Tegen de muur van het gebouw werden eerst arduinen stukken geplaatst, er werden nieuwe gas- en electriciteitsleidingen onder de klinkers gelegd (in stalen buizen voor de veiligheid). Het geheel werd met de nodige helling gelegd, zodat er geen plassen blijven staan na een regenbui. Het bestaande betonnen hellend vlak aan de keukendeur werd aangepast met een licht hellend vlak.
  • Na 11 jaar waren de boilers aan vervanging toe. Ze waren regelmatig stuk met dure herstellingen tot gevolg en sommige lokalen waren moeilijk warm te krijgen. Er werden dus 2 nieuwe boilers geplaatst. De leverancier belooft ook dat ze zuiniger zullen zijn wat leuk meegenomen is.


  • Voor de nieuwe boilers, werden nieuwe uitlaten voorzien. Terwijl we de oude gaten dichtmetsten, werd een deel van de oude elektriciteitsleiding mee gerestaureerd.