Herfstvakantie 2007

We bliezen deze vakantie onze eerste verjaardagskaars uit van de verbouwingswerken. En ook nu werd er weer hard gewerkt:
  • Het verwijderen van alle leidingen van het plafond in 1.09 maakte het mogelijk het plafond te stukadoren. Op die manier willen we voorkomen dat er steeds stof op de bovenste bedden dwarrelt. Het is de bedoeling dat we elk jaar 1 slaapkamer op die manier behandelen.


  • In de lokalen 0.12 (nieuwe koksslaapzaal) en 0.11 (gang) werden eerst de sanitaire leidingen voor de CV en een wastafel op de grond gelegd. Nadien werd er gevloerd.


  • Er werden nog 5 nieuwe branddeuren geďnstalleerd. Daarmee zouden we nu moeten voldoen aan de nieuwe brandveiligheidsnormen. De Slaapkamer 1.05 was de laatste slaapkamer die een branddeur kreeg. Daarvoor werd eerst de deuropening hermetst. Let ook op het bordje aan de buitenkant van de slaapkamer. Bijna iedere ruimte kreeg zo’n bord met lokaalnummer, bijpassende tekening en een kurkbord zodat de groep iets kan opprikken naast de deur.
  • Iedere slaapkamer kreeg nu ook CV. Daarmee zijn alle lokalen op het gelijkvloers en eerste verdieping voorzien van verwarming. Dit moet het mogelijk maken dat het gebouw ook in de wintermaanden verhuurd wordt. De helft van de slaapkamers werd van een stopcontact voorzien, de rest volgt.
  • De kompostbak werd verhuisd naar een plaats bij de garages. Zo hopen we dat eventuele geurhinder niemand kan storen en de loopafstand vanaf de keuken aanzienlijk ingekort is.
  • De rest steenbrokken uit 2.08 werden met behulp van een kraan naar beneden gebracht. De vensterbank werd ook in de nieuwe opening gelegd en het raam opgemeten. In de paasvakantie komt het nieuwe raam erin.
  • De trappen zowel binnen als buiten werden veiliger gemaakt door de leuning te plaatsen of aan te passen.
  • Het laatste weekend van de werkweek kwam er extra versterking om het gebouw te kuisen. Het is de bedoeling dat er 2 maal per jaar zo’n kuisweekend doorgaat (we zoeken nog vrijwilligers…) Op die manier wordt het gebouw ook gekuist op plaatsen war groepen nooit aan denken.