Zomer 2012

  • Nog voor de zomervakantie begon, werden de 2 grote ramen van de voorgevel vervangen. De oude ramen hadden hun beste tijd echt wel gehad, en nu hebben ook deze ramen dubbel glas. Tijdens het plaatsen werden er ook vensterbanken voorzien.
  • De arena aan het kampvuur kreeg al 2 elementen beton op het tweede niveau.
  • Een natuurlijk berm (bestaande uit snoeiafval) om ervoor te zorgen dat kinderen vanop het bivakterrein naar de spoorweg kunnen, bleek geen zon goed idee.
    Groepen nemen de takken altijd weg om hun kampvuur aan te steken.
    Daarom werd een metalen omheining voorzien met prikkeldraad.
    We hopen dat de takken achter de omheining nu blijven liggen en dat er nieuwe struiken voor groeien.
  • De koksslaapkamer kreeg luiken aan de binnenkant van het raam. Zo kan deze kamer verduisterd worden zonder dat men op het bed moet staan.
  • Om het op- en aftreden van het podium te vergemakkelijken, werd een trap geplaatst.
  • Wanneer de laatste groep tijdens de grote vakantie het gebouw verlaat, wordt begonnen aan het vernieuwen van een slaapkamer.
    Deze keer is 1.08 aan de beurt. De bedden zijn verwijderd, een schouw werd afgebroken, de ramen met enkel glas werden uitgebroken en de openingen werden klaargemaakt voor nieuwe ramen.
    Het plafond werd voorbereid om het te plaasteren. In West-Vlaaderen is de productie van bedden gestart. Eenmaal klaar zullen er 11 bedden in deze kamer staan.
  • Op het tweede verdiep werden de 2 deurgaten aangepast van de slaapkamers. Daar komen ook branddeuren in.
  • Aan de achterkant van het gebouw ontsierden betonstenen het uitzicht.
    Deze werden er ooit gemetst om het dak te vernieuwen (na de brand).
    Om het uitzicht voor passanten aangenamer te maken, werd begonnen met zetten van een muur voor de betonstenen.