Krokusvakantie 2011

Ik begin de reportage van het voorbije werkmoment al met mij te verontschuldigen omdat er niet veel foto’s genomen zijn. Maar als je met een handvol mensen in 3 dagen een plafond uitbreekt en een geheel nieuw kader steekt, een deurgat open kapt, glasdalen steekt, vensterbanken plaats, 7 bedden met bijhorende kasten plaats en deze ook schildert, elektriciteitswerken uitvoert en dan nog alles opkuist, dan schiet er niet veel tijd meer over om nog foto’s te nemen.

De slaapkamer die we dit jaar vernieuwen is al redelijk ver gevorderd. In de paasvakantie moet deze afgewerkt zijn en ik beloof er dan ook foto’s van te nemen.
  • De grootste veranderingen gebeurden deze keer in de residentie. Door de vorm van het vals plafond was de residentie een duister deel. Het licht van het raam viel op een balk en geraakte zo niet in de keuken.
  • Het plafond werd volledig verwijderd en er komt een nieuw vals plafond, maar wel één die er voor zorgt dat het licht tot ver in de ruimte doordringt.
  • De balk in het midden moet nog weg.
  • Het nieuwe kader is er. Tijdens een volgend werkmoment komen er wit gebeitste planchetten aan het kader. De balk en het stof zijn weg!
  • Glasdalen moeten het licht van de slaapkamer tot in het woongedeelte krijgen. Een nieuwe deuropening naar de andere slaapkamer is er gekomen omdat we van de oude deuropening een ingebouwde kast willen maken.