2016

  • Een project dat bijna een half jaar duurde, was het plaatsen van nieuwe ramen in de stille ruimte. Eenmaal opengebroken en terug opgemetst, moesten de ramen op maat gemaakt worden en met een gebogen profiel duurt dat veel langer (en is het ook wel veel duurder:-). Van de brandweer dienden we van het middelste raam een volwaardige vluchtweg te maken (= een naar buit opendraaiende deur). Ook het plaatsen van de ramen ging niet zonder slag of stoot, zelfs een klein trapje kan gevaarlijk zijn.


  • Nadat een landbouwer een hoger gelegen veld veranderde van weide naar akker, kregen we met enkele voorjaarsbuien, massa's water op ons domein. Deze geraakten niet snel weg en stroomden richting gebouw. Zo liep er ook water binnen. De landbouwer was niet van plan om er weer weide van te maken, dus moesten we ons gebouw beschermen tegen zo'n stroom water. Onder de betonnen terras van de residentie, bouwden we dammen om het water tegen te houden. Er werden ook grotere afvoerbuizen in bepaalde putjes gestoken (daar hebben we geen foto van) zodat het water sneller afgevoerd wordt.


  • De gele muur kreeg bovenaan een eenvormige afwerking. Zo kan er geen vuilnis meer in de spouw vallen. De muur werd gevoegd en kreeg ook plinten wat het kuisen moet gemakkelijker maken.
  • De stille ruimte kreeg naast nieuwe ramen ook 2 opklapbedden die zitten in de muur. Eigenlijk is dit geen slaapzaal, maar soms heb je jongeren die wat alleen moeten liggen en dan kan de groep vragen aan de resident om het slot van het bed open te maken en het bed neer te klappen.