Najaar 2020

  • Omdat bij hevige regenval er soms water uit het putje in de refter kwam, werd nu op het einde van die afvoer een terugslagklep gestoken. Zelfs tijdens de winterstorm 'Bella' (27/12/2020) bleef alles mooi droog.
  • Speelzalen worden multifunctioneel gebruikt door de groepen. Op het tweede verdiep willen ze daar soms films projecteren. Het raam werd dan met de nodige creativiteit (en bruin plaklint) verduisterd. Daarom kozen we voor een andere oplossing. Er werd een gordijn in 3 stukken met rails opgehangen. Deze hangt in open toestand links en rechts van het raam zodat de boog mooi zichtbaar blijft. In enkele seconden kun je deze voor het raam schuiven.


  • Om de put naast de oprijlaan te beschermen tegen zwaar vervoer, werd een dam met palen geplaatst. Toch slaagden sommigen er nog in om deze paal omver te rijden. Nu werd een metalen paal met ijzers in de grond verankerd. Hopelijk blijft deze nu staan.


Voor de rest werd de tijd volledig in het vernieuwen van het leidingslokaal (0.13) ge´nvesteerd.

  • De nieuwe deur kreeg deurlijsten. Onderaan zit er een stukje 'onrotbaar' trespa, waardoor het hout niet aangetast kan worden door het kuiswater.
  • De muur tussen leidingslokaal en keuken (die een halve meter hoger ligt) was altijd vochtig langs de kant van het leidingslokaal. De muur zelf behandelen was technisch niet haalbaar juist omdat de keuken hoger ligt en het dus eigenlijk vochtige aarde is aan de andere kant. Daarom werd er gekozen voor een vochtbestendige en krasvrije muur aan te brengen. In hetzelfde materiaal werd meteen ook een projectiescherm aangebracht.


  • Terwijl de lijm om de tegels aan de muur te kleven, aan het drogen was, werd verder gewerkt aan het plafond. De houten constructie en de planchetten zijn helemaal afgewerkt nu. In het verlaagde plafond boven de 'zithoek' zitten er ook al led-spots. De rest van het plafond wordt opgebouwd uit een roostering met tegels van 60/60 en ingebouwde TL-led-armaturen.