Kerstvakantie 2018

  • Half december veranderde een aannemen een aantal zaken. De afvoerbuizen van de residentie werden opgesplitst in grijs en zwart water (grijs is afvoer van bad, douche, wasmachine en keuken, zwart is afvoer toilet). Zo komt er geen grijs water meer in de septische put, zou het geurprobleem in de residentie moeten verholpen zijn en zou het 'verstoppingsprobleem aan de achterkant van gebouw', verleden tijd moeten zijn. Het levert geen spectaculaire foto's op, maar het is wel een belangrijk werk.
  • Het tweede wat de aannemer verwezenlijkte, was de deuropening aanpassen tussen de speelzaal en de berging (coulisse). Nu was er in het podium een put met daarin een trap naar het niveau van de berging. We willen deze trap in de berging steken zodat de put in het podium weg kan (hoef je ook niet maar bang te zijn dat je erin valt als je een misstap zet). De deuropening werd hiervoor verhoogd. De trap en de nieuwe deur moeten er wel nog komen.
  • Om opstijgend vocht tegen te houden, werd de muur tussen het materiaallokaal AJOK en de gang met het brandalarm, onderkapt en voorzien van een vochtweringsfolie.
  • Toen de aannemer weg was, kwam de loodgieter. De flexibels in de keuken waren afgekeurd en we hebben meteen de gehele gasleiding in de keuken aangepakt zodat we helemaal conform de nieuwste regels zijn. Vroeger kwam het gas in hoge druk tot bij het toestel aan. Een ontspanner diende de druk dan te verlagen naar een bruikbare geheel. Nu mag er geen gas in hoge druk meer in een gebouw gebruikt worden. Aan de achterkant van het gebouw zit nu een kastje met daarin 1 grote ontspanner en vandaaruit vertrekt nu een nieuwe leiding op lage druk naar de toestellen. De gaskranen van de 2 kookfornuizen zijn verplaatst naar links onderaan waardoor we nu een mogelijkheid hebben om de achterkant van de fornuizen hygiënisch dicht te maken zodat er niets meer kan achter vallen.
  • Nu we begonnen zijn om het leidingslokaal te renoveren, werden sommige radiatoren verplaatst zodat vooral de leidingen minder een probleem zouden zijn. Voorheen zat de leiding op 6 cm boven de vloer wat het poetsen niet gemakkelijk maakte. Nu komt de leiding uit het plafond.
  • Terwijl het plafond open was, werd er ook al een nieuwe gasleiding gelegd volgens de laatste regels. Deze is wel nog niet aangesloten, maar we kunnen dit lokaal verder afwerken zonder straks opnieuw te moeten gaten kappen voor de nieuwe leiding.
  • Naast de 'betaalde krachten' werd er ook door vrijwilligers veel gewerkt. De bovenste wasplaats (2.09) kreeg/krijgt een opknapbeurt. De wastafels staan niet meer op ijzeren steunen (met roestplekken op de grond en problemen om te poetsen), maar hangen nu op. Er werden tegels en plinten geplaatst en de uitgietbak werd zo gemonteerd dat er rond poetsen gemakkelijker wordt. De muren werd wit gekaleid. Hier werd er ook een kast geplaatst voor de toiletzakken. Hiervoor gebruikten we de nieuwe logo's die ook op de lokalen komen.


  • Terwijl er plaats was gemaakt in de berging 0.05 voor de werken van de aannemer, plaatsten wij ook een kabelgoot in dit lokaal. Op deze manier willen gemakkelijk de kabels kwijt voor het verlichtigsplan van de refter. Nu zijn er 3 lichtpunten in de refter (3 TL's), die met één schakelaar bediend worden. Om energie te sparen (je hebt niet altijd alle lichten nodig als je gewoon passeert) of om een bepaalde sfeer te hebben ('s avonds bij de haard heb je ander licht nodig dan overdag als je eet), willen we meerdere lichtpunten, in verschillende vormen, met verschillende schakelaars plaatsen. We willen de leidingen daarvan ook wegwerken in het plafond, dat is veiliger want nu hangen ze soms dingen op aan de leidingen, maar het is dan ook in orde als we ooit het plafond zouden willen plaasteren. De eerste 2 nieuwe lichtpunten hangen er al en zijn al aangesloten.