Najaar 2012

  • Er werd een schoenenrek onder de zitbank gemaakt. Door buizen te nemen ipv een plank, blijft er geen stof/aarde opliggen wat het poetsen vergemakkelijkt.

  • Boven de bar in de speelzaal werden 5 lampen opgehangen.
  • Slaapkamer residentie
Dit was de slaapkamer van de residentie zoals die was en hieronder een foto hoe die er nu uitziet. Er werd een verlaagd plafond geplaatst zodat de leidingen wegzitten. We kozen voor een plafond met uitneembare tegels, zodat we (indien nodig) nog aan de leidingen kunnen. De muren werden geplaasterd en geschilderd.
En ook nog eens van de andere kant te zien:


  • Op de tweede etage werd een extra bergruimte gemaakt (achter de poppenkast). Zo kan vzw Banaka, die meerdere keren per jaar ons gebouw gebuikt, spelmateriaal wegbergen zonder het steeds te moeten verhuizen.
  • Er werden 2 branddeuren geplaatst op verdiep 2 zodat alle slaapkamers nu over een goed sluitende branddeur beschikken.
  • De wasplaats 1.10 werd aangepakt. De muren werden gevoegd en gekaleid. Het plafond geplaasterd en de wastafels kregen een muur in faillences. De spiegels zijn besteld (ook die voor in 1.02) en er komen nog plinten om het poetsen te vergemakkelijken.


  • Met de slaapkamer 1.08 zitten we mooi op schema. Ook hier werd het plafond geplaasterd. De nieuwe ramen zitter er in en er staan ook al 2 bedden. Deze werden een klein beetje anders gemaakt dan de vorige. De bergruimte onder de bedden is groter gemaakt zodat ook harde valiezen er onder kunnen.


  • De volgende foto is zon perfect voorbeeld van een werk, waarvan je het niet ziet dat het gebeurd is, je ziet het alleen maar als het niet gebeurd is In de gang naar de slaapkamer 1.08 zat er een metalen steunbalk op 2 meter hoogte. Deze werd verwijderd. De rode lijnen tonen aan waar die juist zat.

  • Er kwam nog een kast bij in 1.01. Deze werd op een zelfgemaakte sokkel gezet zodat de kast zelf geen last heeft van water als er gepoetst wordt.

  • In de refter kwam er een vuilnisbak bij. De bodem werd verwijderd zodat de groep verplicht is om er een zak in te steken. Doordat deze ophangt, is het gemakkelijk om eronder te poetsen.

  • De EHBO-kamer werd verder gerenoveerd. De oude deur werd verwijderd en de opening aangepast zodat er een nieuwe, normale deur in kan. Het oude raam werd vervangen door glasdalen en ook hier kwam een verlaagd plafond om alle leidingen te verbergen.




  • Om dat mogelijk te maken, werden heel wat electrische leidingen verlegd. Dit levert geen spectaculaire beelden op, maar er kroop toch redelijk wat tijd in. In de toiletten hangen nu ook waterdicht TL-lampen.




-